Firebird History

Hier vind u de Stingray '82 History van de Pontiac Firebird


Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJoomPlu has a deprecated constructor in /home/p54502/domains/stingray82.nl/public_html/plugins/content/joomplu/joomplu.php on line 26

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/p54502/domains/stingray82.nl/public_html/templates/stingray82_1/functions.php on line 201


Natuurlijk is het onmogelijk om in één aankoopadvies alles samen te vatten wat er komt kijken bij de aankoop van een Corvette, Camaro enlof Firebird. We hebben het hier natuurlijk wel gewoon over de aankoop van een auto. Dus in principe geldt voor de aankoop van een Corvette, Camaro of Firebird precies hetzelfde als voor de aankoop van welke andere auto. Althans voor de zaken waar je normaal naar moet kijken als je een auto koopt. Motor, koeling, versnellingsbak, wielophanging, roestvorming, staat interieur etc. Eigenlijk hoef ik die algemene dingen niet eens te noemen. ledereen heeft wel eens eerder een auto gekocht. Ja toch?

aankoopadvies03Een Corvette, Camaro en Firebird koop je om een bepaalde reden. Die is voor iedereen verschillend. Kies je een klassieker of ga je voor het nog niet zo oude model? aankoopadvies02Wel is het belangrijk vast te stellen wat je met je nieuwe hobby auto gaat doen. Ga je veel rijden? Ga je weinig kilometers maken? Knap je hem zelf op of koop je een auto die al helemaal af is? Als je een auto wilt kopen die helemaal af is stel je dan prijs op originaliteit of zeg je als hij technisch maar goed is en er netjes uit ziet? Duizend en 1 afwegingen. Natuurlijk is het zo dat elk type auto wel zijn eigenaardigheden heeft. Dat kan aan het model liggen of soms het bouwjaar. Ook kan het zo zijn dat bepaalde onderdelen erg prijzig zijn of moeilijk te krijgen wat natuurlijk de pret behoorlijk kan bederven. Wel zo fijn als je dit van tevoren weet. Corvettes, Camaro's en Firebirds worden (werden) al heel lang gemaakt dus een grote keuze uit bouwjaren. Omdat deze auto's vaak een aantal jaren zonder grote ingrijpende veranderingen werden gemaakt spreken we van generaties. Kijk maar eens bij de historie van de diverse modellen op deze site.

Nu we het er toch over hebben. Wellicht heb je al een keus gemaakt in het bouwjaar van je favoriete model of de generatie.aankoopadvies01 Maar je gaat toch niet naar een auto kijken zonder dat je je huiswerk gedaan hebt? Hiermee bedoel ik dat je je eerst eens verdiept in de auto van jou keuze door bijvoorbeeld daarover een boek te kopen. Er is een enorme keuze aan boeken over historie, techniek etc. Het internet is ook een interessante informatiebron als je de Engelse taal machtig bent. Wie is dat niet tegenwoordig? Eerst lid worden van Stingray '82 is ook een gouden tip!

aankoopadvies04Zoals ik al eerder zei het is onmogelijk een aankoopadvies voor deze auto's te schrijven. Daarom doe ik het ook niet. Neem wel een paar van mijn adviezen aan.
­ Doe je huiswerk eerst (boeken, internet, lid worden van Stingray '82)
­ Ga met die kennis eerst eens KIJKEN (kijken en vergelijken)
­ Spreek met veel eigenaren tijdens clubmeetings
­ Ga eens bij Corvette, Camaro en/of Firebird specialisten langs
­ Heb je iets op het oog en ben je niet zeker van je zaak vraag of een van die specialisten voor jou een aankoopkeuring wil doen

Nog een tip!
Ben je geïnteresseerd in een Corvette van de bouwjaren 1968 t/m 1996 kijk dan eens op de site van Dutch Corvette Supplies www.corvetteparts.nl Daar staat een zeer uitgebreid aankoopadvies als je oog is gevallen op een Corvette van de derde (1968­1982) of vierde generatie (1984­1996). Zie knop Algemeen. Ook veel informatie over de techniek van de C3 en C4.

Veel succes met de speurtocht naar de auto van je dromen en wellicht tot ziens.

 

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok