Woord van de Voorzitter

woordvoorzgr

GELUKKIG HEBBEN WE TOT NU TOE geen strenge winter gehad en een Elfstedentocht zat er ook de afge- lopen winterperiode weer niet in. We hebben als bestuur inmiddels de meeste meetings voor het komen- de seizoen alweer klaar, en de startlocaties bezocht en besproken. Allereerst natuurlijk onze ledenvergadering op 19 maart, maar die stond al vermeld in het vorige clubblad, dus we beginnen met onze eerste buitenmee- ting weer bij Restaurant Coelenhage in Wezep, zie de uitnodiging hiernaast (op blz 5).

We hebben weer een goed gevuld clubblad voor ons lig- gen, en redacteur Aart Timmer heeft diverse artikelen mogen ontvangen om er weer een mooi geheel van te maken. Je zou denken er gebeurt toch niet zo veel in de winterperiode, en ja dat is natuurlijk waar, maar dat wil niet zeggen dat er helemaal niets te melden valt.

Natuurlijk hopen we op mooi weer en een hoge opkomst van onze leden op de komende meetings, en we zijn ook benieuwd wat onze regering nog meer verrassin- gen voor ons wagenpark op de agenda heeft staan. De benzineprijs is deze winter behoorlijk gedaald en ik hoop dat dat deze zomer ook zo blijft, dan hebben awe er echt wat aan, want in de winterperiode hebben de meesten van ons toch de hobbywagen in de garage staan. We zijn ook benieuwd wat er in de grote steden nog gaat gebeuren, vooral het bericht dat er een voor- stel ligt om in geheel Amsterdam alle brommers en scooters van voor 2011 al te verbieden om er rond te rij- den, dan hou ik mijn hart vast, wat is dan hun volgende stap? Laten we nog niet op de zaken vooruit lopen, en er de komende jaren nog van genieten.

We zien dat er op diverse veilingen die er de laatste maand geweest zijn een voorzichtig prijsniveau bereikt is volgens enkele deskundigen. Dat was bij de Amerikaanse auctions nog niet te merken, want als je zag wat de oudere Corvettes en Musclecars in januari opbrachten, en hoeveel er nog daadwerkelijk verkocht werden, dan leeft het in Amerika weer op heb ik het idee. Alleen in Frankrijk bij Retromobiel werd er op een enkele exoot na, slecht verkocht en gingen veel wagens onverkocht weer mee met hun eigenaren die op een hoge verkoopprijs gerekend hadden. Als in Essen deze trend doorzet dan weten we het zeker dus wij wachten deze beurs, die in Europa een soort graadmeter is, geduldig af. Laten we eerlijk zijn, voor een liefhebber die toevallig Ferrari of iets anders van Italiaanse bodem zou willen aanschaffen, is dat inmiddels onbetaalbaar geworden, evenals een, toch wel volumemerk als Porsche, en dan met name de vroegere 911 modellen. De veilingen worden gedomineerd door mensen die hun geld anders willen beleggen, in plaats van aandelen zijn er de laatste jaren veel investeringen gedaan in vooral de exotische hobbywagens. 

Gelukkig blijven onze eigen hobbywagens nog redelijk betaalbaar, en soms kun je via een club als Stingray ’82 ook tegen een leuke hobbywagen aanlopen.Allemaal tot ziens op de komende meetings! 

 

André Boer

Voorzitter Stingray '82